Kultúra

2009.10.13. 09:42

Tévéjegyzet - Születésnap Süsü marcipánnal

Napló - Jó műsorcím elegendő adásidővel. Ez a Sztársáv az m1-n hétköznap esténként kilenc óra tájékán.

Kellei György

Az egészséges alváshoz tartalmas doppingszer, mert nem kreált hírességeket kínál a nézőnek, hanem olyan embereket, akik életművükkel vagy jelenbeli teljesítményükkel vívták, vívják ki elismerésünket. Mint például az a zenész, aki kerek fejű, kopasz, kör alakú drótkeretes szemüveget hord, egyenes bajsza van és most 70 éves.

Fél évszázados pályáján ezernyi maskarát öltött magára, míg haja volt, a mai punkokat is megszégyenítő variációkban viselte, de soha nem vetettük meg, nem mondtuk rá, hogy ökör, mert profi módon szórakoztat bennünket, zenét ír, hangszerel, klarinéton vagy szaxofonon játszik, egy 1968-as felvételen éppen az elektromos orgona klaviatúráján siklott a keze, körülötte a társai, köztük édestestvére, Péter is.

A Sztársávban ketten ülnek a stúdióban, amelynek látványa tökéletesen passzol ezekhez a 21. századi beszélgetésekhez. Megfelelőbb riportert talán nem is találhattak volna Gundel Takács Gábornál, kellően érdeklődő és tudja, hogy mikor kell váltani. Nem egy zeneesztéta és eszébe sem jut, hogy okoskodjon, vendégeit ügyesen, de nem erőszakosan rávezeti azokra a dolgokra, amelyekre mi is kíváncsiak vagyunk.

Például arra, hogy kiknek a pályáját segítették, egyengették. Zalatnay Sarolta meg is szólal, és a régi csoportfelállás három hölgye közül Janza Kata szép, okos szavakat mond.

A Demjén Ferenccel együtt töltött évek valahogy elsikkadnak, de hát diszkréció is van a világon, Gundel Takács csak szőrmentén faggatózik, a világért sem akar pletykákat csiholni.

A Sztársáv nem is erre való, itt intelligens emberek ülnek egymással szemben, illetve egymás mellett. Kár, hogy az archív felvételekből csak pillanatokat látunk, de az emlékezetes Süsü-mesesorozatból ő a zeneszerzője azért több jut, sőt a stúdióbeli születésnapi tortán ott egy Süsü marcipánfigura.

A műsor egyik múlt heti vendége a mindig nekünk játszó Bergendy István volt, aki örökzöld évtizedeiről vallott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!