Kultúra

2009.11.25. 18:15

Játékos Simonyi-hét

Veszprém - Helyesírási verseny, anyanyelvi csapatverseny, rajzpályázat és még sok színes program várta a diákokat a Simonyi-hét alkalmából.

Deák Dóra

Minden évben azon a héten tartja a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola a Simonyi-hetet, amelyen névadójuk, Simonyi Zsigmond elhunyt. November 16 és 20 között idén is sok színes program várta a tanulókat, mint például sakkbajnokság, főzőcske, ugróasztal, kézműves foglalkozás, tanár-diák kosárlabda, agykontroll vagy suli-buli.

A magyar nyelv éve kapcsán kiemelt rendezvény volt az egy hét alatt a veszprémi és városkörnyéki iskolák számára meghirdetett helyesírási verseny, amelyen húsz iskola 132 tanulója vett részt, a játékos anyanyelvi csapatverseny, amelyre tizennégy háromfős csapat érkezett, valamint a Játsszunk a földrazi nevekkel című rajzpályázat.

A helyesírási versenyen a negyedik évfolyamon Piller Trisztán (Deák Ferenc Ált. Isk.), ötödikeseknél Hardi Ádám (Dózsa György Ált. Isk.), hatodik évfolyamon Stark Patrícia (Rózsa Úti Ált. Isk.), hetedikeseknél Csomai Martina (hajmáskéri Gábor Áron Ált. Isk.) és Csongrády Barbara (Rózsa isk.), nyolcadik évfolyamon pedig Horváth Zsófia (Deák isk.) végzett az első helyen.

Az anyanyelvi csapatversenyben a nemesvámosi Petőfi Sándor Általános Iskola csapata (Csizmadia Petra, Szoboszlai Kristóf, Suller Janka) bizonyult a legjobbnak. A Játsszunk a földrajzi nevekkel! című rajzpályázatra 159 alkotás érkezett be, amelyből az alsó tagozatosoknál a várpalotai Képességfejlesztő Iskola tanulója, Kolárovics Ármin Diósjenő című rajza, a felső tagozatosoknál pedig a pápai Weöres Sándor Általános iskola diákja, Kovács Luca Mezőkövesd című alkotása végzett az első helyen, míg a simonyis Olteán Lilla Farkasfog című rajza különdíjban részesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!