Kultúra

2009.12.17. 03:28

A versek szeretete - Sz. Csordás Éva irodalmi estje

Veszprém - Versek szivárványán címmel adott önálló irodalmi estet Sz. Csordás Éva előadóművész a városi művelődési központban a közelmúltban.

Deák Dóra

Sz. Csordás Éva immár négy évtizede mondja a ver-seket a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjaként, az utóbbi évtizedben pedig már vezetőjeként. Önálló estjén az elmúlt esztendők műsoraiból, kedves verseiből adott egy csokorravalót a zsúfolásig megtelt színházterem közönségének.

A költemények többsége a hazaszeretetről, a kötődésről, a szerelemről, az anyák nélkülözhetetlen szerepéről, valamint a családról szólt.

A szavalatokban érződött Sz. Csordás Éva versek és a közönség iránti szeretete, teljes átéléssel hallhattuk tőle például Petőfi Sándor Magyar vagyok vagy Szabó Lőrinc Ima a gyermekekért című költeményét, míg a Gyáva szeretők című székely népballadában színészi képességeit is megcsillogtatta az előadóművész. Az irodalmi esten Berzevici Zoltán működött közre gitárral és énekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!