Kultúra

2010.08.06. 05:55

Nyelvvizsgáztatás az egyetemeken

Budapest - Az egyetemeken belüli vizsgáztatással orvosolná a súlyos nyelvvizsgahiányt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium - írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

MTI

A lapnak nyilatkozó Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár szerint újra kellene nyitni a korábban pénzhiány miatt bezárt nyelvi lektorátusokat.

A különböző, piaci alapon működő nyelvvizsgaközpontokkal a hallgatóknak nincs közvetlen kapcsolata, és nem mindig ismerik az ottani bizottság követelményeit, ezért könnyen kudarc érheti őket - mondta Dux László a lapnak.

Hozzátette: egyértelműen az lenne a megoldás, ha minél több felsőoktatási intézmény törekedne arra, hogy a diákok belső, az egyetemen tett nyelvvizsgával kiválthassák a papírt. Ezzel a bizonyítvány megszerzése is olcsóbb lehetne.

A lektorátusok újraindításához Dux László szerint is pluszforrás kell, a beruházás azonban megérné, mert növelné az intézmény népszerűségét - írja a Magyar Nemzet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!