Kultúra

2010.09.06. 21:23

A legszebb dalokat énekli a két sztár

Veszprém - Közös koncertet ad Dolhai Attila és Janza Kata, a fővárosi Operettszínház vezető művésze szeptember 11-én 19 órától a városi művelődési központban.

Németh F. Bernadett

Az est során bemutatják musical- és énekesi pályafutásuk legszebb dalait, felcsendülnek hazai és külföldi nagy kedvencek.

Dolhai Attila egyetemi évei alatt debütált a Budapesti Operettszínházban a Mozart című musical címszerepével. Azóta számos darabban játszott főszerepet (Rómeó és Júlia, West Side Story, Rudolf) és több jelentős szakmai elismerést szerzett, megkapta az Emerton-díjat és két alkalommal az évad musicalszínészének választották.

Janza Kata a Bergendy Szalonzenekar női szólistájaként tűnt fel, majd 1995-ben a Magyar Rádió sztárkereső versenyének győztese. Számos musicalfőszerepe közül kiemelkedik az Elisabeth, amelynek címszerepét játszva hatalmas sikerrel mutatkozott be az Operettszínházban 1996-ban. Emerton-díjban részesült, az évad musicalszínésznője lett, azóta a fővárosi társulat egyik meghatározó művésze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!