Kultúra

2010.10.25. 17:18

Fehérbot-napi együttlét

Tapolca - Bemutatkozott a minap a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei egyesületének új elnöke, a hagyományos Fehérbot-napi megemlékezésen.

Szijártó János

A városházán immár sokadik alkalommal megrendezett programon Csehné Huszics Márta méltatta elődje, Szőke Géza munkáját, aki egyébként a jövőben az országos szervezet munkáját segíti majd. Az elnökasszony beszédében szólt a vakok és gyengénlátók életének, mindennapjainak állandó kihívásairól, de a különböző helyszíneken megtartott Fehérbot-napok jelentőségéről is. Úgy vélte ugyanis, hogy a találkozás örömén túl arra is lehetőség nyílik, hogy az egészséges társadalom megismerje őket, és ezáltal jobban odafigyeljenek a vakok, gyengénlátók problémáira.

Sólyom Károly alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy a tapolcai önkormányzat erejéhez mérten továbbra is támogatja az egyesületet és tagjait. A városi intézményekben a mogáskorlátozottak, és a látássérültek igényeit figyelembe vették és veszik ma is. Az alpolgármester ugyannakor arra kérte a jelenlévőket, hogy ötleteikkel, javaslataikkal a továbbiakban is segítsék az önkormányzat ezzel összefüggő munkáját.
A tapolcai ünnepség meghitt hangulatához nagyban hozzájárult a Tapolcai Általános Iskola Batsányi Tagintézményének kedves műsora. Az összejövetel végül kötetlen beszélgetéssel, a napi tapasztalatok kicserélével fejeződött be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!