Kultúra

2010.11.28. 17:40

Kell egy ölelés és egy mosoly

Veszprém - Egy pedagógus és négy diák vehetett át Bárczi-díjat pénteken a Bárczi karitászgálán a Hemóban.

Deák Dóra

Az ünnepi gálán fellépett az iskola furulyacsoportja, énekkara, színjátszó csoportja, valamint néptánc- és moderntánc-csoportja is. A szépszámú közönségnek számos vidám, táncos, énekes, verses produkcióban lehetett része. Az alsósok például világ körüli utazásra invitálták őket, így ízelítőt hallhattak többek között német, angol és skandináv népdalokból, a legnagyobb sikert azonban mégis a kicsik orosz, görög és afrikai tánca aratta.

Kell egy mosoly, egy ölelés, énekelték a gála végén a pedagógusok és diákok együtt, ami az iskolában folyó tanítás légkörét is jellemzi. Horváth Éva, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatója elmondta, a gálával az a céljuk, hogy lehetőséget biztosítsanak a diákoknak a szereplésre, valamint, hogy erősítsék, segítsék a társadalmi elfogadást a sérült, sajátos nevelési igényű gyermekek iránt.

A gyerekek megtapasztalják azt, hogy mindegyikük sikeres, tehetséges valamiben. A tizenkilencedik alkalommal megrendezett gálán kiosztották a Bárczi-díjat is, amit idén az iskoláért végzett lelkiismeretes munkájáért a pedagógusok közül Szolga Ernő, míg a tanulók közül Grüll Mónika, Schmalbach Beatrix, Csörge Katalin és Orbán Ádám vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!