Kultúra

2010.11.02. 09:27

Schwajda emlékére

Kaposvár - A kaposvári színház ápolva kiváló rendezője, Schwajda György emlékét drámapályázatot ír ki.

Az Olvasó

Schwajda György a magyar színháztörténet kiemelkedő alakja, megkerülhetetlen személyisége volt. Példát adott színházvezetésből, színházépítésből, maradandó művekkel gazdagította a magyar drámairodalmat. Az elmúlt két évben általa vezetett kaposvári Csiky Gergely Színház Közhasznú Nonprofit Kft. a drámaíró Schwajda emlékét kívánja őrizni, amikor drámapályázatot ír ki, új magyar drámák születését kívánja elősegíteni.

A megírandó művek tematikája szabad, játszódhatnak a jelenben és a múltban, a világ bármely pontján, de Schwajda György életművének kiemelkedő darabjára (Csoda) utalva tartalmazniuk kell a csoda motívumot.
 
A pályázatra minden olyan magyar nyelvű színdarab benyújtható, amely még nem jelent meg sem nyomtatásban, sem pedig elektronikus formában, nem mutatták be színpadon, nem nyert díjat korábbi drámapályázaton, előadási vagy közlési jogával más intézmény nem rendelkezik. A pályázat jeligés: az író nevét, címét, telefonszámát külön lezárt borítékban kell a pályaműhöz mellékelni, 2011. február 1-jéig, a Csiky Gergely Színház Közhasznú Nonprofit Kft. címére (7400 Kaposvár, Rákóczi tér). A beérkezett pályaművek elbírálását és a díjak odaítélését öttagú szakmai zsűri végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!