Kultúra

2010.12.16. 14:45

Veszprémi az év informatikai oktatója

Veszprém - Dr. Bertók Botond egyetemi docens, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Rendszer- és Számítástudományi Tanszékének oktatója vehette át az "Év informatikai oktatója 2010" címet, melyet a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége ítélte oda.

Kiss Nikolett

A VISZ "Az év informatikai oktatója" ösztöndíjjal nem elsősorban az informatika oktatásában közreműködők szakmai-tudományos tevékenységét, illetve oktatáspolitikai szervező munkáját szeretné értékelni, hanem a közvetlen oktatási munkában oroszlánrészt vállaló informatikai oktatók erkölcsi-anyagi elismerésének emeléséhez szeretne hozzájárulni.

Dr. Bertók Botond a Pannon Egyetemen végzett, oktatóként 2003. óta dolgozik a Műszaki Informatikai Karon, azonban már 1999 óta PhD hallgatóként is közreműködött az oktatásban. Nyolc tantárgy tematikájának kidolgozója és tárgyfelelőse. Hivatásának tekinti az informatikus szakokon az egymásra épülő algoritmikus gondolkodásra nevelő és programozási tárgyak tartalmának évenkénti korszerűsítését és szinkronizálását. A programozási tárgyak mellett a legújabb mérnöki optimalizálási ismereteket oktatja elméletben és gyakorlatban. A kar első angol nyelvű képzésének, a MOL-lal közösen működtetett Olajipari ellátási lánc optimalizáló szakmérnök képzésnek alapító szakvezetője.

Az országban egyetlen ilyen díjat adtak át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!