Kultúra

2011.01.26. 11:34

Magyar népzenei és világzenei tehetségkutató

Veszprém - Autentikus magyar népzenei és világzenei tehetségkutató és fesztiválsorozat kezdődik február elején, amelynek egy amerikai turné a fődíja.

Deák Dóra

A rendezvényre csaknem száz együttes jelentkezett mindkét kategóriában, amelyből 15-15 együttest előválogatással a zsűri választott ki, öt-öt zenekart pedig internetes szavazással a zenekarok rajongói juttattak be a tehetségkutatóra. Az élő versenyek február 5-től, szombaton délutánonként zajlanak majd Budapesten a Fáklya Klubban közel fél éven keresztül.

A rendezvény a Csík zenekar nyitó koncertjével indul. Minden alkalommal lesz kézműves vásár, a témához illő Médiawave filmek vetítése, különböző zenekarok koncertje és táncház. A színes fesztiválon fellép például a Csík, a Holdviola, a Kerekes és a Barbaró, Dj. Draganoise, Parno Graszt, Goulasch Exotica, Q The Physicist, az Airtist és a Hypernomad Live Essence is.

Az élő rendezvénysorozatba jutottak listája megtalálható mind a Folkbeats oldalán, mind a Folkbeats népszerű közösségi oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!