Kultúra

2011.01.28. 19:20

Szellemi megújulás - Diplomaosztó ünnepséget tartottak a Pannon Egyetemen

Veszprém - Több mint kétszáz végzős és kilenc doktorandusz vehette kézbe oklevelét a Pannon Egyetem diplomaosztó ünnepségén pénteken.

Kiss Nikolett

Az intézmény mérnöki, modern filológiai és társadalomtudományi, valamint műszaki informatikai karának végzősei vehették kézbe pénteken az elmúlt évek tanulását bizonyító okmányt.

Értéktévesztett világunk, mert az anyagiakat és a hatalmat tartja legfőbb értéknek. Pedig az életet széppé, jóvá az örök érvényű értékek, mint a szerelem, barátság, munka és tudás teszik - hangsúlyozta köszöntőjében dr. Mihalovics Árpád rektorhelyettes. Elmondta: a magyarság felemelkedésének kifogyhatatlan bölcsője a tudomány és a kultúra, s a diplomások, írástudók felelőssége a mai értéktévesztett érában hatványozottan fontos.

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy a fiatalok az itt megszerzett tudással a város és a környék fejlődését szolgálják majd, függetlenül attól, hogy az ország mely tájegységéről érkeztek.

Patinás egyetem magas szintű oktatásának végterméke ez a diploma  szólt a végzettekhez dr. Bíró Péter akadémikus, az MTA Veszprémi Területi Bizottsága elnöke. Kiemelte: a nemzetnek szüksége van szellemi és erkölcsi megújulásra, hisz ahol erkölcs van, ott rend is van - mondta.

A rendezvényt szervező műszaki informatikai kar dékánja, dr. Friedler Ferenc kiemelte, hogy a végzetteknek meg kell érteniük a mai világ működését, így lehetnek sikeresek és versenyképesek. Azt tanácsolta, hogy mindig a hosszú távú szakmai szempontoktól vezérelve hozzák meg döntéseiket, és jussanak el személyes képességeik határáig. "Elszántnak kell lenni, és tiszta, becsületes úton kell járni a célok eléréséhez" - fogalmazott.

 

A Mol ásványolaj- és széntechnológiai intézeti tanszék előterjesztése alapján az egyetem rektora címzetes egyetemi docensi címet adományozott dr. Szalmásné dr. Pécsvári Gabriella részére. A germanisztikai intézet előterjesztése alapján ugyanezen címet kapta dr. Pomázi Gyöngyi is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!