Kultúra

2011.05.24. 18:28

Mi történt a II. világháború idején Veszprémben?

Veszprém - Veszprém a második világháborúban címmel jelent meg a Múltidéző várostörténeti sorozat kilencedik kötete nemrég.

Deák Dóra

Némedi Lajos alpolgármester köszöntő szavai után dr. Tölgyesi József főiskolai docens beszélgetett a kötet szerkesztőjével, dr. Csiszár Miklóssal, aki elmondta, hogy a Múltidéző sorozat mostani kötetéből a város egy új szakaszát ismerhetik meg az érdeklődők. A könyv veszprémi újságokra, sajtótermékekre alapozva mutatja be a II. világháború idején a város polgárainak életét, elődeink egykori hétköznapjait. A kötetet olvasva megelevenedik előttünk például a korabeli Petőfi Színház, a Séd-völgyi filmforgatás, a társadalmi és sportélet, a városi események. Részleteket olvashatunk arról is, hogy tört be a háború a város életébe, mit éreztek az emberek a világháború idején.

A fejezetek előtt Csiszár Miklós sorai olvashatók, aki összegzi az eseményeket, történteket. A könyvbemutatón Máté P. Gábor színművész működött közre és olvasott fel részleteket a kötetből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!