Kultúra

2011.06.28. 04:49

Változatos megyéink

Veszprém - Változatos megyéink az Európai Unióban címmel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium művészeti pályázatot hirdet fiatal képzőművészeknek és alkotóknak. A leadási határidő szeptember elseje.

Szabó Zsuzsanna

A pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek üzenete a kormányablakokhoz köthető. A nyertes pályaműveket a kormányablakokban, illetve kormányhivatalokban fogják kiállítani. A pályázat célja, hogy a fiatal képzőművészeknek, tehetségeknek lehetőséget adjon a bemutatkozásra. Minden Magyarország területén belül állandó lakcímmel bejegyzett 18 és 35 év közötti magyar állampolgár pályázhat már meglévő, vagy újonnan elkészített művészeti alkotásával.

Minden olyan művel lehet pályázni, amely egy művészeti ágat képvisel, legyen szó képzőművészetről, iparművészetről, zeneművek megjelenítéséről, népművészetről, irodalomról, s mindezek vizuális megjelenítéséről. Fontos szempont a művészi érték, amit a beérkezett alkotás képvisel, annak újszerűsége és informatív jellege és az, hogy mennyit árul el az alkotóról és a településről, megyéről, az alkotás témájáról, mennyire kapcsolható az Európai Unióhoz. Minden megyében nyertest hirdetnek, az első helyezett alkotók 750 ezer, a másodikak 500 ezer, a harmadikak pedig 250 ezer forint elismerésben részesülnek. A pályaműveket 2011. szeptember elsejéig kell leadni a kormányhivatalok épületében. Az ünnepélyes eredményhirdetések 2011. szeptember 21-én lesznek minden megyében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!