Kultúra

2011.10.07. 06:27

Este premier: Kabaré

Veszprém - A Székesfehérvári Vörösmarty Színház Kabaré című produkciója bérletes előadásként látható a Veszprémi Petőfi Színházban. A bemutató péntek este lesz.

Balla Emőke

Az előadáscsere a két színház jó együttműködésének köszönhetően valósult meg. A székesfehérvári közönség az Anna Karenina című musical-operát láthatja ebben az évadban, a veszprémi nézők pedig a Kabaré című musicalt.

Szűcs Gábor, a darab rendezője szerint a mű mondanivalója ma is aktuális, léteznek hasonló helyzetek az életben, ezért nem akarta más korba helyezni a művet, maradt az 1930-as évek világában, Berlinben.

- Székesfehérváron tudatosan mutattuk be egy évadon belül a Kabaré és a Kommunizmus története elmebetegeknek című darabokat. Az volt a célunk, hogy bemutassuk a nácizmus és a kommunizmus diktatúrája közötti párhuzamokat, hasonlóságokat. Úgy is, hogy milyen áldozatokat követeltek ezek a rendszerek, miként hatottak az emberi kapcsolatokra. A Kabaré a drámai mondanivalója mellett szórakoztató musical, remek betétdalokkal, táncokkal. Örömmel jöttünk Veszprémbe, kíváncsiak vagyunk, hogyan fogadja a nézők előadásunkat.

Ulmann Mónika a női főszerepet, Sally Bowles-t alakítja.

- Még soha nem játszottam a veszprémi színházban, ezért van bennem izgalom. Ez a szerep pályafutásom legfontosabbja, szakmai életem csúcsa. A dalok nem könnyűek, nagy belső töltettel rendelkeznek. A Kabaré a könnyedsége ellenére nem gálaelőadás, nem revü-musical, a szórakoztatás mellett komoly tartalommal bír. Remélem, elnyerjük a nézők tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!