Kultúra

2011.10.18. 04:20

Tér a közösségnek

Alsóörs - Az integrált közösségi tér (IKSZT) program keretében felújított művelődési ház legfontosabb feladata a jövőben is, hogy teret adjon a falu lakóinak a találkozáshoz, hangsúlyozta V. Németh Zsolt a pénteki avató ünnepségen.

Győrffy Árpád

V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár szerint az internetre épülő új szolgáltatások elengedhetetlen részei egy modern intézménynek, azonban  nem okozhatnak  egymástól való elidegenedést.
 
Hebling Zsolt polgármester is arra emlékeztetett, hogy az Eötvös Károly Művelődési Ház több mint negyven éve fontos találkozóhelye, közösségi szolgáltatásokat biztosító intézménye a falunak. A felújítással az volt a céljuk, hogy az intézmény a közösségi funkciókat tovább bővítve, színvonalasabb körülmények között szolgálja a falut.

A fejlesztés 57 milliós költségéhez 44,6 millió forintot uniós támogatásként kaptak, a többit az önkormányzat finanszírozta. Az építészeti munkák körében válaszfalakat helyeztek át, lecserélték a járófelületek burkolatát, kazettás álmennyezetet, fedett babakocsi- és biciklitárolót alakítottak ki.

Energiatakarékos lámpatestekkel és szerelvényekkel felújították az elektromos rendszert, kicserélték a belső víz-csatorna vezetékeket, korszerűsítették a központi fűtést, új kazánokat telepítettek és új kéményeket építettek a fejlesztés során.

Az avató ünnepségen az általános iskola diákjai és az intézmény művészeti csoportjai adtak műsort, valamint a községben dolgozó művészek, amatőr művészeti közösségek anyagaiból rendeztek kiállítást. Szombaton délután almás finomságok versenyével folytatódott az ünnepi program, este pedig fergeteges hangulatú táncházat rendeztek a Békás együttes közreműködésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!