Kultúra

2011.10.25. 12:21

Visszaadni az életkedvet - Kéri Kitty Goldoni komédiát rendez Veszprémben

Megtartották az olvasópróbáját Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiájának a Veszprémi Petőfi Színházban. A darabot Kéri Kitty állítja színpadra. A bemutató december 9-én lesz a nagyszínpadon.

Napló Online

- Örültem, hogy egy vidám darabot rendezhetek, ám Goldonit jól megcsinálni nehéz dolog. Nem akartam mai környezetbe helyezni az előadást, ezt tükrözi a játéktér ötletem is, amely Perlaki Róbert segítségével készült. Szerettem volna visszaadni azt az olasz kikötői világot, ahol hajóslegények, halászok, kereskedők, árusok, megértésre vágyó nők, lobbanékony férfiak apróságokból is óriási veszekedéséknek, csetepatéknak lehetnek a szereplői, hogy aztán a végén, némi segítséggel, amúgy olaszosan kibéküljenek.

Az a célunk, hogy a nézőket kiszakítsuk a gondok közül és az életkedvüket, hitüket, reményüket visszaadjuk ezzel a vidám darabbal - mondta Kéri Kitty, aki hozzátette: a produkcióban fontos szerepet szán a mozgásszínházi elemeknek. Ezek alkalmazásával a vérbő helyzetkomikumok erősebben hatnak a nézőkre és a színészi játék még dinamikusabbá válhat. Ugyancsak kiemelt funkciója lesz a zenének, Goldoni korabeli szerzők, például Vivaldi és Handel szerzeményeit választotta, hogy a játék atmoszféráját a muzsika is kiegészítse, megteremtse.

Az előadásban színpadra lép Szalma Tamás, Bajcsay Mária, Dobra Mária, Máté P. Gábor, Sághy Tamás, Eperjes Károly, Juhász Róza, Terescsik Eszter, Trokán Anna, Nyirkó István, Gere Dénes Ákos, Oberfrank Pál, Horváth Zoltán, Tóth Loon és Szűcs László. A jelmeztervező Andréa T. Haamer, a szcenikus Perlaki Róbert. A mozgás Frank Róbert munkája, a rendezőasszisztens Péti Krisztina, a súgó Szafner Györgyi, az ügyelő Madár K. Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!