Kultúra

2011.12.19. 08:21

Informatikusok jó eredménye

Sárvár - Az EnterFlex 2011 tehetségkutató program döntőjében a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának hallgatói voltak a legjobbak.

Balla Emőke

A program 2010 végén indult a Flextronics International Kft. szervezésében, amelynek célja szakmai kihívás és versenylehetőség biztosítása volt ötletgazdag, innovatív gondolkodású főiskolások és egyetemisták számára az elektronika és informatika olyan területein, amelynek megvalósításában a Flextronics az elektronikai és számítástechnikai hátterével segíteni tud.

A háromfordulós pályázatra 21 csapat nevezett, akik közül az öt legjobb kapott lehetőséget arra, hogy bemutathassa pályamunkáját a sárvári döntőben. A műszaki informatikai kar hallgatói két projekttel vettek részt, egy első és egy második helyezést értek el. A karon az oktatás, kutatás és fejlesztési tevékenység összhangja valósul meg, a hallgatók is bekapcsolódnak a projektekbe, rangos cégekkel dolgoznak együtt.

Első lett Ősz Edina, Kadanoczki Helga, Zachár Gergely (Pannon Egyetem, Műszaki Informatikai Kar, konzulensek: dr. Bertók Botond, dr. Süle Zoltán, dr. Tarczali Tünde), projektjük címe: Üzleti és gyártási folyamatok strukturális vizsgálata és optimalizálása. Második helyezett Varga László (Pannon Egyetem, Műszaki Informatikai Kar, nagykanizsai kampusz, konzulens: Jaskó Szilárd), a projekt címe: Biztonsági elektronika kifejlesztése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!