Kultúra

2012.01.31. 14:22

Az örmény kultúra bemutatása a céljuk

Pápa - Kedden Keller Ludmilla elnökletével tartotta soron következő ülését a város örmény kisebbségi önkormányzata. A képviselők nyolc napirendi pontot tárgyaltak.

Nagy Imre

A 2011. évi CLXXIX. törvényben foglaltakról dr. Nagy Krisztina aljegyző tájékoztatta az elnökség tagjait, akik ezt követően módosították a szervezeti és működési szabályzatot. Ennek értelmében nemcsak önálló bankszámlával és adószámmal rendelkeznek majd, de elnevezésük is változik: Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat néven működnek tovább.

Keller Ludmilla arról tájékoztatott, hogy működésükhöz 200 ezer forint támogatással a város is hozzájárul, így az előző évi pénzmaradvánnyal és az állami támogatás összegével együtt bizakodóan tekintenek az ez évi feladatok elé. Elfogadták a képviselők munkatervüket is, ami szerint 2012-ben festménykiállítással, örmény hangszeres bemutatóval várják a rendezvényeik iránt érdeklődőket. Áprilisban megemlékeznek az örmény népirtásról, majd szeptemberben az örmény köztársaság fennállásának 21. évfordulójáról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!