Kultúra

2012.01.26. 09:03

Egy alkotóműhely élete

Veszprém - Így alkotunk mi címmel nyílt kiállítása a Botev és a felsőörsi általános iskola művészeti szakkörös diákjainak a Balaton plázában.

Szabó Zsuzsanna

Az egyik legforgalmasabb, Veszprém belvárosában található bevásárlóközpont ételudvarában látható festményeket Mosonyi Emese tanítványai készítették, akik többségében a Botev és a felsőörsi általános iskolában működő (E)mese Műhely alsó és felső tagozatos diákjai, alkotói.

A gyerekek bemutatkozó kiállítását Csík Richárd festőművész nyitotta meg. Beszédében méltatta a tárlat alkotásait, melyek még nem egy határozott, kiforrott stílusról tanúskodnak, de egyik-másikon már látszik, hogy alkotója tehetséges, mely vélemény biztató a jövőre nézve.

Ezen a  kiállításon nemcsak a tablókon látható színes, kreatív képeket, hanem az ételudvar falára kitett közös, nagyméretű festményeket is érdemes megcsodálni, melyek az alkotóműhely vidám hétköznapjaiba engednek bepillantást, valamint az alkotás öröméről tanúskodnak.

Mosonyi Emese tanítónő elmondta, 2006 óta foglalkozik a gyerekekkel két csoportban, heti több alkalommal. Úgy véli, a közös alkotások közben a fiatalok kreativtása mellett értelmi, érzelmi intelligenciájuk is fejlődik. Hozzátette, a szakkörök nem kötelezők, éppen ezért a legnagyobb öröm számára, hogy a gyerekek valóban szívesen jönnek hozzá, és jól érzik magukat együtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!