Kultúra

2012.01.23. 07:41

Színpadon: Mazsola és Tádé

Veszprém - Mindkét előadáson, délelőtt és délután is telt ház fogadta a Városi Művelődési Központban az Ametiszt Bábszínházat, amely a Mazsola és Tádé című előadással várta a gyerekeket és szüleiket.

B. Virág Rita

Mazsola és Tádé, a két cuki malacka évtizedek óta a gyerekek kedvencei. Az Ametiszt Bábszínház arra vállalkozott, hogy megismertesse a csemetéket a kezdetek, kezdetével: miként került a zöld kismalac Manócska tökházába, majd hogy találtak rá Tádéra, a rózsaszín tengerimalacra a buszmegállóban és fogadták magukhoz.

A rendkívül élethű figurák sokszor kerültek vicces helyzetekbe - amikor például Mazsola fürdött, "farkaskergetőst" játszott Manócskával, csúszkált Egérkével a jégen - hatalmas kacajra fakasztotta az ifjú nézőközönséget.

Azonban azt sem hallgathatjuk el, sokszor akadtak üresjáratok, amikor unatkoztak az utódok, ezt jelezte az egyre hangosabb zsivaj a nézőtéren. Az előadásból hiányzott az interaktivitás, túl sok volt a gyerekek számára a szöveg, és Tádé, a tengerimalac nagyon kevés szereplési lehetőséget kapott, alig öt-hat percig láthattuk a színpadon. Az viszont mindenképpen jó pont, hogy az előadás után a kicsik közvetlen közelről is megsimogathatták a huncut, zöld malackát, és egy másik szereplőt, a tévébemondó nyuszit is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!