Kultúra

2012.05.24. 05:55

Elvarázsolt fantáziavilág

Veszprém - Még három napon keresztül a tánc játssza a főszerepet a megyeszékhelyen a szombatig tartó XV. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó révén.

Szabó Zsuzsanna

A röviden A Tánc Fesztiválja néven emlegetett rendezvény kedd esti megnyitóján a szervezők nevében Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója és Krámer György művészeti igazgató köszöntötte a vendégeket. Elhangzott, az öt napon át tartó fesztivál során tizenkét előadást láthat és értékelhet a közönség. A produkciókat háromtagú szakmai zsűri is értékeli, melynek tagjai Artner Szilvia és Kutszegi Csaba szakírók, valamint Szakály György Kossuth-díjas táncművész.

A versenyprogram nyitó- előadását a Bozsik Yvette Társulat mutatta be a Petőfi Színházban, ezt követően a Duda Éva Társulat Faun című darabját, végül Kovács Ágnes Magdolnától a Psyché night című produkciót láthatta a közönség késő estig.

A Duda Éva Társulat faunja különleges, állati-emberi alakok elegyével átszőtt látványvilággal varázsolta el a közönséget. A darab már az elejétől fogva érdekes atmoszférát teremtett a  vetített képekkel, amit a magával ragadó zene (Kunert Péter) tovább erősített.

A faunt Jónás Zsuzsa testesítette meg, aki társaival együtt - Bora Gábor, Grecsó Zoltán, Lázár Eszter, Simkó Beatrix, Mikó Dávid - rendkívül szuggesztív játékkal ragadta meg a figyelmet. A testek örvénylését a vízben való mozgás tette még látványosabbá.

Csütörtök este újabb két előadás, a Duna Táncműhely A tizedik vőlegény és a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Arany-légy előadása látható a Városi Művelődési Központban, illetve a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!