Kultúra

2012.06.18. 07:27

Kicsik és nagyok szórakozhatnak Zánkán

Zánka - A korábbi Zánkavics-nap most Új Nemzedék-nap néven várja a vendégeket a Gyermek- és Ifjúsági Centrumban június 23-án, szombaton. Másnap tartják az IV. Zánkai gyermek lovasnapot.

Tóth B. Zsuzsa

Május elején tanácsadó testület alakult a  Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kezdeményezésére, hogy az üdülőközpont ismét tartalmas kikapcsolódást biztosítson a fiataloknak. A kormányzati tervek középpontjában az Új Nemzedék Jövőjéért program, a vízi sportok, a szociális táboroztatás, a cserkészet, valamint a lovassportok állnak. A zánkai központ ezentúl Zánka - Új Nemzedék Központ néven működik majd, és a megújulás jegyében rendezik meg az Új Nemzedék-napot, majd másnap az IV. Zánkai gyermek lovasnapot. A szezonnyitó még színesebb programmal várja a látogatókat. Mint Siklódi Levente, a zánkai központ ügyvezető igazgatója nyilatkozta, azt szeretnék elérni, hogy a komplexum minél több fiatalnak nyújtson színvonalas kikapcsolódási lehetőséget, a mostani generációknak is lehessen Zánka-élményük.

Ingyenes gyerekprogramok, sportversenyek, lovasbemutatók és koncertek várják június 23-án és 24-én a látogatókat. A Zánkavics - Új Nemzedék-nap a szórakozás, a kultúra és a sport jegyében zajlik majd. A legkisebbeket a Kaláka együttes mellett Cimbora történelmi játszóház, ügyességi vetélkedők, kézműves-foglalkozások, aszfaltrajzverseny, arcfestés, hangszersimogató is várja majd. Nyári tetováláskészítésre, greenbox-fotózásra invitálják a szerelmeseket, este pedig tűzzsonglőrök teszik teljessé a Szent Iván-napi élményt. A veteránmotoros-felvonulás, vízimentő- és rendőrségi bemutató mellett futóverseny, strandröplabda- és teniszverseny, vízi zumba és meghívásos kispályás labdarúgótorna is lesz. Az egész napos fesztiválon fellép a United zenekar, Fluor Tomi, Somogyi András humorista, Radics Gigi, Kállay Saunders András, Bársony Bálint, lesz Republic és The Carbonfools élő koncert a tűzijáték előtt.

Másnap, június 24-én a IV. Zánkai gyerek lovasnapon sportági bemutatók várják a lovaglás szerelmeseit. Bemutatkozik a Kassai Lovasíjász Iskola, lesz középkori lovagi torna, sétakocsikázás, lósimogatás, lovaglás, huszár- és solymásztábor, kuruc kori és  huszárlovaglás, íjászbemutatót tartanak a Szkíta Farkasok, lesz csikósbemutató, pusztaötös és trükklovaglás, Csontó Zoltán és a Lovas Élet Iskola csapata pedig bemutatja a lóidomítás fortélyait. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!