Kultúra

2012.06.29. 18:35

Maradjatok optimisták! - Diplomaosztók a Pannon Egyetemen

Veszprém - Több mint négyszáz hallgató vehette át pénteken diplomáját a Pannon Egyetem mérnöki, illetve gazdaságtudományi karának rendezvényein.

Munkatársainktól

A Pannon Egyetem mérnöki szakának 118 végzős hallgatója vehette át pénteken diplomáját az egyetem rektorától és a kar dékánjától, hét fiatal doktori címet kapott, illetve további tizenkét díjat, jutalmat és ösztöndíjat adtak át az ünnepélyes rendezvényen.

Dr. Friedler Ferenc, az egyetem rektora arról beszélt, hogy a diploma átvétele egy köztes állomás, az út hosszabb, nehezebb, de izgalmasabb szakasza ezután következik. 

- Az egyetem mérnöki szakán szerzett tudás megfelelő alapot szolgáltat a sikeres pályához – hangoztatta. A rektor hozzátette, hogy a sikerhez a feltételek adottak, így a végzősök beszélnek idegen nyelvet, rendelkeznek projektreferenciával és csapatmunka tapasztalattal, az elhivatottság és a céltudatosság viszont a diplomásokon múlik. Friedler Ferenc felhívta a kar végzett hallgatóinak figyelmét arra, hogy az átlagos rutinmunkát a világ átlag alatt értékeli. Úgy vélekedett, hogy a döntések meghozatalakor - ha lehetőségek engedik - a hosszú távú szakmai szempontokat kell érvényesíteni a rövid távú anyagi szempontok helyett. A rektor a diplomák értéke kapcsán azt mondta, hogy az egyetem a piaci igényeknek megfelelő szakmai tudással rendelkező szakembereket bocsát ki.



Némedi Lajos Veszprém alpolgármestere az önkormányzat nevében köszöntötte a fiatalokat. – Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt években önök veszprémi egyetemi polgárok voltak, nagyobb öröm, hogy magas színvonalú tudásra tettek szert a Pannon Egyetemen, amire a hazának nagy szüksége van. Az „ipar nevében” a MOL Nyrt. minőségellenőrzési vezetője, dr. Szirmai László beszélt a fiatalokhoz személyes hangú köszöntőjével és adott útravaló tanácsokat.
A végzettek mérnöki alapszakokon anyag, bio, gépész, környezet, mechatronikai és vegyész, természettudományi alapszakokon kémia, környezettudományi és vegyész szakon kaptak diplomát, illetve a mesterképzésben részt vevők vehették át okleveleiket.
 
A végzett hallgatókat Szolga Szilárd búcsúztatta, Rácz Bianka pedig a friss diplomások nevében mondott köszöntet az egyetemnek, az oktatóknak és nem utolsósorban hozzátartozóiknak.

Az ünnepi rendezvényen dr. Dallos András egyetemi docens a rektortól átvehette át a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet.

Több mint háromszáz végzett hallgató kapta meg oklevelét a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának pénteki diplomaátadóján is. Dr. Réczei Géza, a PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft. igazgatója köszöntőjében azt tanácsolta a végzősöknek, mindenképpen olyan munkát, hivatást válasszanak, amit szeretnek, próbáljanak benne a legjobbak lenni, és mindig legyen velük valaki, akivel a problémákat meg lehet beszélni.

Jancsik András, a kar dékánja elmondta, mi vár a frissen végzettekre a jövőben, kérte, ne hagyják, hogy az aggodalmak felülkerekedhessenek rajtuk, és mindig lássák meg a lehetőségeket az élet hozta változásokban.

A köszöntők után a Kossuth utcán című dalra a hallgatók egyetemi évei alatt készült képeiből készült kisfilmet nézhették meg a végzősök, hogy gondolatban még egyszer felidézhessék, min is mentek keresztül diákéveik alatt.

A műsort a kari kitüntetések átadása követte, ahol a diákok mellett tanáraik is elismerésben részesültek.

A kitüntetések átadása után a végzősök fogadalomtétele következett, majd Jancsik Andrástól átvehették diplomáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!