Kultúra

2012.08.29. 11:49

Az Oliver! című musicalt mutatja be a színház

Veszprém - Lionel Bart Oliver! című musicaljét november elején mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház. Ez az idei évad legnagyobb vállalkozása, az előadást Nagy Viktor rendezi, a díszleteket és a jelmezeket a nemzetközileg elismert Kentaur tervezi.

Balla Emőke

A rendező már elkezdett dolgozni a  gyerekekkel, de még további szereplőket vár, ezért gyerekszereplő válogatást hirdettek. A színház 9-13 év közötti énekelni és táncolni tudó fiúk jelentkezését várja. A meghallgatás szeptember 9-én, vasárnap 11 órakor lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben. Jelentkezni lehet szeptember 7-ig a színház titkárságán.

Nagy Viktor még nem tudja, a címszerepet ki játssza. A próbafolyamat előtt négy színpadra lépést segítő és közösséget összekovácsoló foglalkozást tart az általa kiválasztott húsz általános iskolásnak, akik a darabban tolvajokat alakítanak. Szeret gyerekekkel dolgozni, a Petőfi  Színházban öt évvel ezelőtt nagy sikerrel állította színpadra a Legyetek jók, ha tudtok! című produkciót, amelyben a mostanihoz hasonló létszámú gyerekcsapat vette körül.

- Ezek a foglalkozások, tréningek arra jók, hogy segítsék a gyerekeket a színpadra lépésben. Legyen bátorságuk járni, beszélni, énekelni, táncolni egy előadásban. Készítsük fel őket egy színházi próbafolyamatra, a közönség előtti játékra. A mostani négy találkozásunk alatt szeretném a játékos énjüket és képzeletüket előcsalogatni - mondta Nagy Viktor, aki szeptember végén kezdi a próbákat.

Az Oliver! díszlet- és jelmeztervezője Kentaur, koreográfusa Gyenes Ildikó, a karmester a Liszt-díjas Oberfrank Péter. Az előadás főbb szerepeiben Kőrösi Csaba, Szeles József, Halas Adelaida, Szűcs Krisztina, Keresztes Gábor, Módri Györgyi és Csarnóy Zsuzsanna látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!