Kultúra

2012.11.27. 20:13

Művészeti közösség

Veszprém - A Veszprém Megyei Alkotók Klubja művészeti csoport öt tagjának nyílt képzőművészeti kiállítása kedden a Pannon Egyetem aulájában.

Szabó Péter Dániel

A 2001-ben alakult klub azzal a céllal jött létre, hogy összefogja azokat a költőket, írókat és képzőművészeket, akik valamilyen oknál fogva nem tudták megmutatni magukat. Az elmúlt 11 évben a jelenleg 20 taggal működő csoport tagjai több könyvet megjelentettek, de kiállításokon is sikerrel mutatkoztak be a megye településein.

 



Rédey Emília, valamint  N. László Gizella  a kiállítás megnyitóján (Fotó: Szabó Péter Dániel)

 

Az egyetemi aulában öt alkotó, név szerint Benkő Andrea, Csizmadia Krisztina, N. László Gizella, Rédey Emília és Puskás János festményei, rajzai és fotói kerültek a paravánokra.  A kedden este tartott ünnepélyes megnyitón előbb Felföldi Gábor közművelődési titkár köszöntötte az érdeklődőket, Csejteiné Ríz Ilona költők megzenésített verseit adta elő, Ács Anna muzeológus pedig méltatta a tárlatot, mely december 11-ig tekinthető meg az egyetemen. 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!