Kultúra

2013.06.04. 16:41

Nyáron is gazdag kínálat

Bérletek éjszakája, gyermekopera bemutató, színházi tábor, tánckurzus, zágrábi Krleza fesztivál - programokkal teli a Veszprémi Petőfi Színház nyári rendezvénynaptára.

Balla Emőke

Bérletek éjszakája címmel szervez sok meglepetést tartogató programot a színház. Június 7-én, pénteken este fél tizenegytől éjszaka fél kettőig a teátrum előtti téren a társulat tagjai és vendégek várják a nézőket, a bérletet vásárlók, illetve az azt megújítók rendkívüli kedvezményt kapnak, mondta a keddi sajtótájékoztatón Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház értékesítési vezetője.

Beszámolt arról, hogy a színház júliusban első alkalommal hirdet tábort 10-17 éves gyerekeknek, június végén kiváló táncpedagógusok, koreográfusok tartanak tánckurzust a balett, a modern- és kortárstánc iránt érdeklődőknek. Oberfrank Pál igazgató kiemelte: az idei évad valamennyi előadását meghívták budapesti vendégjátékra; a társulat a nyáron a Tündérlaki lányok és az Oliver! című produkciókkal szerepel a Városmajorban és a Margit-szigeten, de egy-egy darabbal bemutatkozik Szarvason, Békéscsabán, Balatonfüreden és Tihanyban is.

Miroslav Krleza Agónia című drámájának elő bemutatója a nyáron lesz, ősszel a Latinovits-Bujtor Játékszínben látható, az előadást meghívták a zágrábi nemzetközi fesztiválra. Nyáron a Művészetek Palotájának látványos gyermekopera előadása, a Bűvös vadász is látható majd Veszprémben.

Eperjes Károly, a színház művészeti tanácsadója beszámolt róla, hogy továbbra is számítanak a fiatalokra, a Magyar kultúra napjához kapcsolódó Ádámok és Évák programot a Gárdonyi évre való tekintettel Vicák és Gergők címmel rendezik. Elmondta, hogy megtartották az Éjjeli menedékhely című dráma olvasópróbáját, az előadást ő rendezi. A társulat lelkesen készül a bemutatóra, Gorkij drámáját újra fordított szöveggel élvezheti a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!