Kultúra

2013.07.30. 16:05

Új helyszín: musical a várbörtön udvarán

Különleges helyszínen, a veszprémi várbörtön udvarán adja elő a Pannon Várszínház augusztus 4-én, vasárnap a Börtönmusicalt.

Marton Attila

Az előadásnál nehezebb lenne "veszprémibb" darabot elképzelni: a szöveget Asztalos István és Kovács Attila jegyzi, a rendező pedig Vándorfi László.  - Megkerestük a megyei törvényszéket, és a megállapodásnak köszönhetően nyáron két darabot adunk elő az egykori várbörtön udvarán, de bízom benne, hogy a későbbiekben rendszeresen bemutathatunk majd előadásokat ezen a helyszínen, nyilatkozta  a Naplónak kedden Vándorfi László.

Hozzáfűzte, a musical egy valós pszichológiai kísérletet dolgoz fel: egy hajdani börtönben tucatnyi fiatal sorshúzás alapján dönt arról, ki lesz a rab és ki a börtönőr. A rendező szerint a társadalmi alá-fölérendeltséget és az ezzel járó kiszolgáltatottságot saját magunk termeljük újra. 

- Az előadás legfőbb üzenete az, hogy csak az ember, a humánum tiszteletével tudjuk kivédeni ezeket a helyzeteket, tette hozzá. A korábban kizárólag színházakban és szabadtéri színpadokon bemutatott darabot élő zenei kísérettel adják elő az LGT emlékzenekar közreműködésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!