Kultúra

2013.08.28. 17:35

Mesefesztivállal indul az évad

Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatónője és Némedi Lajos alpolgármester nyitotta meg a társulat évadnyitó ülését.

Szálka Sarolta

Köszöntötték az egybegyűlteket, majd Székely Andrea beszámolt a nyári sikerekről, valamint vázolta a következő évad programterveit.

Egy rövid zenés klipben összefoglalva emlékeztettek rá, milyen fantasztikus volt a hangulat a veszprémi Utcazene Fesztiválon a Kabóca előadásain is. Az igazgatónő ezt követően elmondta, a társulat jelen volt a Nagyon Balaton rendezvénysorozat Nagy Csobbanás című zánkai eseményén is, valamint a győri Barokk Fesztiválon a Csipkerózsika című előadással.



A már említett veszprémi Utcazene Fesztiválon négy napon keresztül élvezhették kisebbek és nagyobbak a műsorfolyamot, valamint a pécsi I. Metamorfózis Bábfesztiválon az Ha Dede című produkciót tekinthette meg a legapróbbak csapata. Az igazgatónő beszámolt arról, hogy a héten már elkezdik a felújító próbákat, valamint a bemutatók próbafolyamata is indul. Szeptember 19-21. között rendezik meg a tizedik Mesefesztivált a Kabóca Bábszínház épületében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Mesemúzeum közreműködésével.


Első nap szakmai konferencia veszi kezdetét, pénteken a Csiribiri Sziget várja a gyerekeket 9 órától, 17 órától pedig irodalmi kerekasztalbeszélgetés kezdődik Weöres Sándor költőről, aki száz éve született. Szombaton kézműves foglalkozásokra jöhetnek a látogatók, majd Kovácsovics Fruzsina énekel Weöres-verseket, végül Berecz András mesemondó meséli el Zöld Petike történetét családoknak.

Az utolsó napon jelen lesz a KIMI kamion, majd az Órajáték című előadást mutatja be a kaposvári Pályi János. A társulat az idei évadban készül kaposvári és budapesti szakmai fesztiválokra, meghívást kapott ismét a Művészetek Palotájába, Franciaországban pedig a Ha Dede című produkcióval lép fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!