Kultúra

2013.09.19. 11:09

Szülinap a Magna Cum Laudéval

Az ötödik születésnapját ünneplő Veszprém Arénában lép fel szombaton 20 órától a Magna Cum Laude.

Marton Attila

Az 1999 nyarán Mezőtúron alakult együttes néhány hónapos próbaidőszak után megnyert egy tehetségkutatót, az áttörést, s vele az országos ismertséget azonban 2006 hozta meg számukra, amikor megjelent Minden állomás című második albumuk. A lemez egyébként kiérdemelte a Fonogram-díjat is az év hazai poplemeze kategóriában.

A pop, a funk és a rock műfajában egyaránt otthonosan mozgó banda azóta négy lemezt készített, 2007-ben Magnatofon néven látott napvilágot harmadik nagylemezük, majd a tízéves jubileumot a 999 című koronggal ünnepelték. Előbbiről a Színezd át, a Gondatlanságból elkövetett emberölelés és az Átkozott nők című nóták, míg utóbbiról a Pálinka dal aratta a legnagyobb sikert. Az együttes évről évre népszerűbb, ezt jól példázza, hogy ötödik stúdiólemezük – Csak ülünk és zenélünk – megjelenésének évében, 2010 decemberében hétezer néző előtt adtak koncertet Budapesten. 

A koncertre Napló-megyekártyával öt százalék kedvezménnyel vásárolhatók jegyek a Napló ajkai, pápai, tapolcai és veszprémi ügyfélszolgálati irodáiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!