Kultúra

2013.09.21. 15:28

Tárlat Lendvai István szobrászművész alkotásaiból

Ajka - Ajkán a Városi Múzeum Fotógalériájában szeptember 20-án délután Lendvai István szobrászművész alkotásaiból A másik oldal című fotókiállításának megnyitójára került sor.

Sipos Ottó Tibor

Lendvai István, a Művészeti alap tagja, 1981-től foglalkozik plakett és kisplasztika készítésével. Fotókiállítását Láng Tibor, a maga is ismert és elismert fotóművész nyitotta meg élvezetes, frappáns beszédével. Nagy szakértelemmel tolmácsolta Lendvai István szobrászművész azon törekvéseit, mellyel a mester a fotózás eszközeit alkalmazza képalkotó munkájában. Kitért a látás és láttatás művészetének történetére, lényegére, céljára s a digitális technika nyújtotta újabb és újabb lehetőségek alkalmazására a művészetben.
„Művészetem gondolathordozója az ember és a természet – vallja Lendvai István. Munkáim érintik a festészetet, grafikát, textilt, fotót és én mégis szobrásznak vallom magam. Úgy gondolom, hogy egy kísérletező művész vagyok, akinél az alkotószellem szárnyal, csapong."
A szobrász saját tárlatvezetésében szépen megkomponált csokrot nyújtott át munkáiból (fotó, kisplasztika, plakett, festmény) a családias hangulatú tárlatmegnyitón, melyet ezennel átnyújtott megtekintésre minden művészetet kedvelő ajkainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!