Kultúra

2013.11.17. 13:55

Két színész húsz szerepet játszik

Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter előadása látható a Pannon Várszínházban.

Marton Attila

Vendégjátékkal búcsúzik a Pannon Várszínház az egykori városi művelődési központ épületétől. A teátrum meghívására Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter főszereplésével a Kövek a zsebben című darabot mutatják be november 23-án, szombaton 19 órától.

A darabot már több mint tíz éve játsszák sikerrel a Thália Színház Új Stúdiójában, de fellépnek vele országszerte. Pontos számot nem tudok mondani, 300 közelében lehet a bemutatók száma, mondta lapunknak az előadás népszerűségéről Rudolf Péter.

A kétszereplős előadásban a két színész egy írországi filmforgatás kulisszái mögé kalauzolja a nézőket, mégpedig úgy, hogy az ott megforduló összes karaktert maguk keltik életre.

Rudof Péter és Kálloy Molnár Péter nagyszerű alakítást nyújt (Fotó: Pannon Várszínház)

– Van benne improvizáció a részünkről, de a nézők is fontos alkotóivá válnak az előadásnak, mert interaktív kapcsolat jön létre köztük és a színészek között. Valójában a darab statisztáivá válnak a nézők, magyarázza Rudolf, aki nemcsak szereplője, hanem rendezője is az előadásnak.

Kérdésünkre, igényel-e extra színészi kvalitást a folytonos „átváltozás”, Rudolf Péter azt mondta, a szerephez játékos alkat kell, a változást azonban mindig jelzik a nézőnek, hogy követhető legyen az előadás. A darab – amelyet Kálloy Molnár fordított magyarra – próbáit megkönnyítette, hogy mindkettejüknek van tapasztalata filmforgatásokról, így ezeket be tudták építeni az előadásba, hangsúlyozza a rendező.

A minimális kellékekre épülő történetben percenként, néha másodpercenként átváltozó szereplők akciója mögött felsejlik a mai Írország vallási, etnikai, politikai kétarcúsága, a tradíció és az elkerülhetetlen amerikanizálódás közötti vergődése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!