Kultúra

2013.12.04. 16:35

Zonta-hölgyek jótékonysága zenei csemegékkel

Szombat helyett vasárnap rendezték meg a Veszprémi Zonta Klub adventi, gyertyafényes jótékonysági koncertjét az egyetem aulájában. A klub 19. jótékonysági rendezvénye meglepő módon az idén félházzal zajlott.

G. Takács Mária

Endrődi Sándor Karácsony című verse után dr. Kriskóné Szabó Etelka, a Veszprémi klub elnöke köszöntötte a vendégeket. Megtudtuk, hogy a veszprémi Zonta klub 19 éve alakult az Amerikából indult, nemzetközi szervezet égisze alatt. A Zonta az egyetlen olyan civil szervezet, melynek képviselete van az ENSZ-ben, ma már a világ 67 országában 1200 klub működik. A szervezet politikamentes, önkéntes alapon, társadalmi munkában jótékonykodik.

Támogatják azokat a tehetséges fiatalokat, akik a művészet, oktatás, egészségügy területén segítségre szorulnak. Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, adományokat gyűjtenek, jótékony célú rendezvényeket, koncerteket, kiállításokat szerveznek.

A program hivatalosan azzal kezdődött, hogy Mádl Dalma meggyújtotta az adventi koszorún az első gyertyát (Fotó: Penovác Károly)

A Zonta gyertyafényes jótékonysági koncertjének díszvendége Mádl Dalma, a katolikus karitász jószolgálati nagykövete volt. A klubelnök tájékoztatásából megtudtuk, hogy az idén a koncert és a klub egyéb bevételéből befolyt összeget az „Emberkék” alapítványnak adományozzák. Az alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Gajzer Éva elmondta, hogy napjainkban egyre több a cukorbeteg gyermek – négy hónapos korú kezeltjük is van -, akiknek nem jut az alapvető eszközök beszerzésére. Az összeget a beteg, rászoruló gyermekek támogatására fordítják.

A Mendelssohn Kamarazenekar ezúttal is csodálatos zenével tisztelte meg közönségét, mely az alkalomhoz illő komolyzenei összeállítás volt. Nagyon sajnálhatja, aki kihagyta ebben az évben a hangversenyt (Fotó: Penovác Károly)

A Mendelssohn kamarazenekar ünnepi hangversenye előtt köszöntőt mondott Porga Gyula, Veszprém polgármestere, aki kifejtette: „A Zonta klub kapcsán a női lelkiség legjavával, az emberi összefogás jó példájával találkozhatunk városunkban, mióta a klub megalakult. A Zonta különleges szervezet abban a tekintetben is, hogy az általa nyújtott segítség nem csak anyagi természetű. Legalább annyira fontos a törődés, az odafigyelés, a gondoskodás és a szeretet, amely csodákra képes.” Ezt követően Mádl Dalma az ünnepi műsor kezdeteként meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját.

A Mendelssohn Kamarazenekar ezúttal is csodálatos zenével tisztelte meg közönségét, valódi komolyzenei csemegét is műsorára tűzve. Sajnálhatja, aki kihagyta ezt a csodálatos estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!