Kultúra

2014.01.06. 14:04

Tévéjegyzet - Megcsapolt szilveszteri műsorok

Évek óta nem okoz fejtörést, hogy szilveszterkor mit válasszak a hazai tévécsatornák kínálatából.

Kellei György

Nincs újdonság, képtelenek friss anyaggal előrukkolni. Kitalálom előre, hogy a Duna Tévé a Szolnoki Szigligeti Színház „polgári” gálaműsorát adja, másutt meg ismételnek körömszakadtáig. Az óév búcsúsztatása most annyiban különbözött a korábbiaktól, hogy nem egyben lökték elénk a tartósított produkciókat, hanem megfejték, megcsapolták őket, vagy szerkezeti módosítással tálalták fel. Ezt tette az M1. Gundel Takács Gábor A következő! című műsora „normális köntösben” szórakoztató és népszerű, a finnyáskodók sem köphetnek rá.

A szilveszteri változat azonban rém szürke lett, noha jól indult, de aztán lapos poénkodásba fulladt. Bodrogival, Básti Julival, Molnár Piroskával és Nacsa Olivér Colombo-, Bagi Iván Fábry Sándor-paródiáival még spiccen volt, de amikor Kálloy Molnár Péter, a Beugró egyik húzóembere mobil kosárlabdapalánkot akasztott a nyakába, hogy Szervét Tibor értékelhető találatokat érjen el a színes labdákkal, totálkáros lett a szilveszteri formáció. Megijedtem, hogy Kálloy és Pokorny Lia után Novák Péter is feltűnik idétlen sapkájában, de csak a TV2 Retro B. u. é. k.! műsorában nyerített érthetetlen hülyeségeiken, mert ide gátlástalanul dőltek a Beugró zagyva epizódjai.

A Sztárban sztár részleteivel sem spóroltak, a zsűri ezúttal is fetrengett és ámuldozott az előadásoktól. Hajós András zongorás, dalos magánszámát is az összeállításba csempészték, de fakóságával annyira elhomályosította Beregi – Sas Hacsek és Sajó mutációját, hogy a poénok csak halványan jöttek át. A tökkelütött Besenyő család sem járt jobban. Persze Bagi és Nacsa a retro válogatásba is beslisszolt. Nélkülük – úgy látszik – már nincs magyar kabaré. Sajnos. Egy dolog azért elégedettséggel töltött el: ezen az estén ügyesen elkerültem az avasodó Frizbijével nyomuló Hajdú Péter jelentéktelen ábrázatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!