Kultúra

2014.04.25. 19:32

Angol nyelvű drámafesztivál kezdődött

Veszprém – Tíz társulat méretteti meg magát a háromnapos Országos Angol Nyelvű Drámafesztiválon a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

Marton Attila

Az országosan is egyedülállónak számító fesztivált hatodszor szervezik meg. A korábbi évekhez hasonlóan most is két kategóriában – középiskolás és felnőtt – versenyeznek az amatőr színjátszók. Valamennyi csoport angol és amerikai drámákat ad elő, a színdarabok között Shakespeare-feldolgozás, Tom Stoppard és Tennessee Williams drámái, valamint egy Monty Python-szkeccsekből összeállított előadás és egy zenés darab is szerepel.

Dr. Katona László szervező, a Nyugat-magyarországi Egyetem adjunktusa elmondta, a vasárnap délelőtti díjátadón mindkét kategóriában kiosztják a legjobb rendezés, a legjobb darab, a legjobb férfi, női fő- és mellékszereplő díját, valamint több különdíjat. Az előadásokat különböző szakterületekről érkező, elismert szakemberekből álló zsűri értékeli. A fesztiválon több visszatérő csoport mellett egyre több településről érkeznek versenyezők, hangsúlyozta Falussy Boglárka szervező, a veszprémi Amerikai Kuckó igazgatója. Idén a két veszprémi mellett Békéscsabáról, Budapestről, Salgótarjánból, Debrecenből, Szegedről és Pécsről is érkeztek színjátszó csoportok. A drámafesztivált a Pannon Egyetem Angol-Amerikai Intézete, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Amerikai Kuckója és a Veszprémi Petőfi Színház közösen szervezi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!