Kultúra

2014.04.13. 08:25

Tavaszváró foltvirágok

Veszprém - A Veszprémi Középiskolai Kollégium társalgója adott otthont a veszprémi Foltvirágok patchwork alkotókör kiállításának.

Balla Emőke

A szivárvány minden színe megjelenik az igényesen kialakított textilalkotásokon. Az anyagok kreatív játékos használata és a színharmóniák együttes megjelenése mutatja, miként lehet otthonossá tenni a környezetünket. Használati tárgyak ágytakarók, párnák, táskák mellett dekoratív Vasarely ihletésű faliképek és önálló textilművek láthatók a tárlaton.

A kollégiumban nyílt kiállításon látható textilalkotások környezetünket is otthonossá teszik (Fotó: veszprémi Középiskolai Kollégium)

A textilmozaikok nyújtotta ötlethez alkalmazkodott a megnyitó programja, amelyben versek és zeneszámok illeszkedtek egymáshoz, tavaszi hangulatot teremtve. Fehér Csaba kollégiumi igazgató megnyitó beszédében hangsúlyozta, a világhálón látható alkotásokkal felveszik a versenyt a kiállított munkák.

Miklós Judit tanárnő, a program háziasszonya felhívta az érdeklődők figyelmét a kiállításhoz kapcsolódó műhelymunkára, amelyen lehetőség lesz több alkotóval találkozni és húsvétig elkészíthető dekorációs és ajándéktárgyakat elkészíteni az újrahasznosítás jegyében.

 

Címkék#patchwork

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!