Kultúra

2014.06.17. 08:16

Múzeumok éjszakája - Programok Herenden

Zenés programokkal, interaktív kiállítással és porcelánkészítési bemutatóval is várják az érdeklődőket szombaton, a Múzeumok éjszakáján a Herendi Porcelánmanufaktúrában.

A manufaktúra hat helyszínen rendez programokat szombaton. A múzeumban nyíló interaktív tárlat bemutatja a nagy múltú italt - mondta el az MTI-nek Krámlik Attila, a porcelánmanufaktúra marketing menedzsere.

A Múzeumok éjszakája vendége lesz Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, aki Horváth István tenorral a díszudvarban lép a közönség elé.

A könnyű műfaj kedvelői Feke Pállal, Kocsis Tiborral és a Compact Discóval találkozhatnak. A legkisebbek a Málna Zenekar koncertjét hallhatják, sőt be is kapcsolódhatnak az előadásba a zenekart alkotó pedagógusok jóvoltából.  A természet kedvelői a Balaton-felvidéki Nemzeti Park játékos foglalkozásain vehetnek részt, a Porcelánium előtti téren pedig lehetőséget kínálnak arra, hogy a látogatók maguk is kipróbálhassák, miként készül egy porcelánrózsa, sőt, a manufaktúra mesterei testfestést és körömdíszítést is vállalnak. Az ezotéria iránt nyitott vendégek jósnőhöz is betérhetnek.  Krámlik Attila hozzátette: a Herendi Porcelánművészeti Múzeum délután négy órától ingyenesen látogatható, éjszaka pedig több alkalommal díjmentes tárlatvezetés indul. A Mini-manufaktúrában kedvezményesen vehetnek részt a látogatók a korongos és porcelánfestő mesterek éjfélig tartó bemutatóján. Késő este a hagyományokhoz híven meggyújtják a Szent Iván-éji tüzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!