Kultúra

2014.07.20. 18:40

Születésnapi kiállítás

Paloznak - Boda Balázs festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a településen Mindjárt 6van címmel.

Varga Ibolya

Az elérhető életrajza szerint Boda Balázs 1954. július 21-én látta meg a napvilágot. A művész feleségével, az ugyancsak festőművész Oláh Katival Paloznak szellemi életének meghatározó személyisége. Az ünnepeltet ez önkormányzat nevében Sári Annamária köszöntötte elsőként, aki a program levezetését is vállalta. Kitűnő zenei aláfestésről Palásti Máté és Bogdán Norbert, a Snétberger Zenei Tehetség Központ végzett növendékei gondoskodtak.

A tárlatról Vikár András Ybl-díjas építész mondta el a gondolatait. A festmények mellett különös és elgondolkodtató térbeli kompozíciókat láthatnak a tárlat látogatói. A különféle anyagokból, kőből, fémből, fából és csipkéből megalkotott szobrok önálló életre kelnek abban az emberben, aki megnézi, befogadja őket. Kapitány Gábor kultúr- antropológus verssel köszöntötte a születésnapost. Prazsák Józsefné, a Paloznak Jövőjéért Közalapítvány elnöke szerint most lett igazán kiállítóterem a volt iskola épülete.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!