Kultúra

2015.02.09. 16:12

Antihősök szivarral

Bírom ezt a két pasit, James Spadert és William Shatnert a Boston Legalból (Jogi játszmák).

Németh F. Bernadett

És nem azért, mert pozitív figurák, éppen ellenkezőleg: puhányok, csúnyácskák, kőgazdagok, erkölcstelenek. De bírom ezeket a figurákat azért, mert őszinték. Negatív, ha úgy tetszik antihősök. Hiába próbálnak néha mások lenni, gyorsan belátják, hogy nem megy nekik a jófiú szerep.

Bírom William Shatner, az egykori legendás James T. Kirk kapitányt (Star Trek), mert túlsúlyosan, alkoholistaként, könnyező szemmel, nagy gyomorral is képernyőre tud állni és fel mer vállalni egy olyan figurát, akinek élete csak a szenvedélyekről szól, akinek legfőbb gondja például az, hogy hetvenévesen van-e erekciója.

A Boston Legal az élet árnyékosabb oldaláról szól. Az öregségről, a gyengeségekről, szenvedélyekről, arról, hogy pénzen majdnem minden megvehető és hogy pusztán a gazdagság nem boldogít. Mindezt kendőzetlenül mutatják meg.Bírom a sorozatot, mert egy-egy rész vége nem happy end, a jó nem mindig nyer, mégis mindig van valami tanulság a film végén.És persze az elmaradhatatlan szivar és whisky, s a nagy mondatok.

A sorozat egyébként 2004-2008 között ment az ABC-n. Elgondolkodtató, hogy 8-10 év alatt semmi nem változott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!