Kultúra

2015.02.05. 17:35

Kulturális vetélkedőt hirdet fiataloknak a Pannon Várszínház

Országos tehetségkutatót indít a Pannon Várszínház, jelentette be Vándorfi László igazgató csütörtökön.

Marton Attila

A Starfactory elnevezésű, többfordulós versenyre a színház három kategóriában várja a jelentkezőket. A vetélkedő érinti a teátrum évadtervét is, ugyanis az utolsó bemutatónak tervezett Mesélj, Münchhausen című előadás helyett Gém Zoltán Starfactory című, a tehetségkutató műsorok világát bemutató musicaljét tűzik műsorra. A darabot nagy sikerrel játszotta a budapesti Thália Színház, televíziós változatát rövidesen az egyik csatorna is levetíti.

A teátrum április közepén tartja a musical bemutatóját, az előadáshoz kapcsolódóan hívják életre a rendhagyó kezdeményezést. A versenyen ének, vers és próza, valamint tánc kategóriákban lehet elindulni. A tehetségkutatóra a 14-35 évesek jelentkezését várják február végéig, mondta az igazgató.

Kiadónk, a Pannon Lapok Társasága a verseny kiemelt médiatámogatója, így a lapcsoport négy megyéjében is népszerűsítjük a tehetségkutatót, és olvasóinknak is lehetőséget adunk, hogy részt vegyenek a válogatáson, a középdöntőn és a döntőben. A Napló nyomtatott és online felületén is rendszeresen beszámolunk majd a vetélkedőről.

A jelentkezőkből március első napjaiban választják ki azokat, akik színpadképes produkcióra képesek. A középdöntőket április végén rendezik, egyhetes workshoppal egybekötve.

A középdöntőkből az országosan ismert tagokból álló zsűri döntését a közönség szavazatai egészítik ki, s ennek nyomán alakul ki a döntő mezőnye, ismertette a részleteket Vándorfi László.

Nem csak a vetélkedő, a szavazás is rendhagyó lesz: a tervek szerint a középdöntők és a döntők felvételeit a megyei jogú városok televíziói egy időben sugározzák, így elektronikusan is szavazhatnak majd a nézők, azonban egy hangvillás helyszíni közönségszavazat 50-szer többet ér majd az elektronikusan leadott szavazatnál.

Lenchés Márton, Vándorfi László és Szelle Dávid a sajtótájékoztatón. Tehetségeket keresnek (Fotó: Marton Attila)

A sajtótájékoztatón a Pannon Várszínház három színésze is részt vett, akik fontos szerepet töltenek majd be a projektben. Lenchés Márton a vetélkedőről készülő filmek egyik rendezője lesz, Molnár Ervin ötletei nyomán egy új dal születik a Starfactory előadásban, és többek között ő kezeli a színház, valamint a vetélkedő közösségi felületeit is, míg Szelle Dávid a musicalben a műsorvezetőt alakítja majd, és ő lesz a vetélkedő arca is.

Az igazgató elképzelhetőnek tartja, hogy a verseny győztesei szerephez jussanak majd a Starfactory musicalben, az azonban biztos, hogy a vetélkedő legjobbjainak részvételével összeállítanak egy énekes, zenés, táncos showműsort, amelyet a megyei jogú városokat és Budapestet is érintő országos turnén mutatnak be.

Az igazgató hangsúlyozta, a Starfactory neve ellenére nem elsősorban „sztárokat” kíván „gyártani”, hanem pályaképes, előadásra és befogadásra alkalmas tehetségeknek teret adni, pályájukat nyomon követni, képességeiket fejleszteni. Hozzátette a Starfactory újat hoz, ugyanis a vetélkedő a résztvevők személyiségére és természetes tehetségére kíváncsi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!