Kultúra

2015.03.23. 13:30

Romantika, szerelem - Kéri Kitty a Kossuthkifliben

Veszprém - Új, kosztümös filmsorozat indult március 15-én a Duna Televízión. A Kossuthkifliben a Petőfi Színház színész-rendezője, Kéri Kitty is szerepel, aki elmesélte, az első epizódot a stáb közösen nézte meg.

Matolcsi Renáta

Ajánlója szerint a Kossuthkifli egy XIX. századi vadromantikus road movie hihetetlen kalandokkal, meneküléssel, összeesküvéssel, üldözéssel, szerelemmel, humorral. A sorozatban a főbb szerepeket Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kőszegi Ákos, Haumann Péter, Reviczky Gábor, Kálloy Molnár Péter és Lengyel Tamás játssza. Az epizódszerepekben feltűnik többek közt Törőcsik Mari, Básti Juli, Szacsvay László, valamint sok más ismert és népszerű színész.

Kéri Kitty Kitust alakítja a filmsorozatban: - Kitus egy fehérmájú feleség, karakán, szerelmet kereső, életet habzsoló asszonyka. De hogy milyen kalandokba keveredik egy halottaskocsin utazva, azt előre nem árulom el, legyen meglepetés - meséli a színésznő.

- Nagyon szerettem a forgatást, annak ellenére, hogy akadtak nehéz pillanatok. Volt, hogy többrétegű ruhában, parókában, negyvenfokos hőségben aszalódtam a napon, máskor szakadó esőben vágtáztam. A regény nagyon humoros, a dramaturgnak és a rendezőnek köszönhetően pedig a film is rendkívül szórakoztató lett.

Kéri Kitty Kitust alakítja a filmsorozatban, aki egy karakán, szerelmet kereső, életet habzsoló asszonyka
Fotó: MTVA

Rudolf Péter, a Kossuthkifli rendezője úgy fogalmazott: nagy álma valósult meg a sorozattal, melyet mintegy 200 helyszínen, több, mint 100 színésszel forgatott. Fehér Béla azonos című regényéből Hársing Hilda, az operatőr Kapitány Iván és ő írta a forgatókönyvet.

A történelmi sorozattal a közmédia hosszú kihagyás után folytatja tévéfilmes hagyományait. A rendező reméli, hogy ennek köszönhetően a mostani, fiatal színészgeneráció hasonló helyzetbe kerülhet, mint az ő korosztálya a 80-as években, hiszen a közönség már a képernyőről megismerte őket.

Kéri Kitty hasonló véleményen van: - Én is abban reménykedek, hogy az újonnan készülő, igényes tévéfilmek elindíthatnak egy új gondolkodásmódot, és sok vidéki színész kaphat majd lehetőséget. A Kossuthkifliben is feltűnnek olyan arcok, akiket a nagyközönség nem biztos, hogy ismer, viszont szakmailag fantasztikusak. Sarkadi Kiss János például szerintem zseniális volt az első részben. És ez a folyamat nem utolsósorban a vidéki színházaknak is hasznos lehet teszi hozzá a színésznő, aki maga is számos filmben és tévéfilmben szerepelt az elmúlt húsz évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!