Kultúra

2015.05.19. 16:45

A Napló fotóriportereinek képei Ajkára érkeztek

Ajka – A sajtófotósok felelősségéről és munkáikban a lelkük megjelenéséről beszélt Bánhelyi József, aki az Ajkai Fotóklub tajgaként nyitotta meg a művelődési központ aulájában rendezett sajtófotó-kiállítást.

Penk Tímea

A Napló megalakulásának hetvenedik évfordulója alkalmából indított programsorozat része a fotóriporterek tárlata, amelyen Penovác Károly és Szabó Péter Dániel munkái láthatók.

A megyei napilap vándorkiállításának az ajkai helyszínén Bábics Valéria, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ igazgatója köszöntötte a vendégeket.

Bánhelyi József elmondta, hogy a kiállítás egy különleges képi világot mutat be.

Szabó Péter Dániel, Penovác Károly, Bábics Valéria, Bánhelyi József
Fotó: Penk Tímea

- A képeket a nyomtatott vagy a digitális sajtóból már ismerhetik a látogatók mint híranyagot, itt viszont alkotásként láthatók a művek - mondta Bánhelyi József, aki a fotózás egyik legnehezebb válfajaként említette a sajtófotózást, hiszen nincs lehetőség sem a hibázásra, sem az ismétlésre.

- Ahogyan a sajtófotósok lelke megjelenik a munkáikban, úgy a felelősségük is hatalmas. Hangulatokat lehet befolyásolni és irányítani - hangsúlyozta a fotóklub tagja, majd megemlítette, hogy egy téli képpel a közlekedés nehézségeire és a havazás szépségeire is fel lehet hívni a figyelmet.

- A képnek egyértelműen mutatni kell a teljes cikk anyagát félreértések nélkül, ezt a felelősséget kevesen vállalják, de szerencsére Penovác Károly és Szabó Péter Dániel kiválóan bemutatják világunk darabjait – mondta Bánhelyi József, majd a szerkesztő felelősségéről szólt. A Napló negyven fotót mutat be a megye különböző településein. Penovác Károly három évtizede foglalkozik fotózással, legszívesebben sporteseményeken dolgozik. Szabó Péter Dániel újságíró családban nőtt fel, több éve dolgozik fotóriporterként.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!