Kultúra

2015.11.08. 15:30

A Papírmánia verseny díjnyertes alkotásai

Papírmánia néven rajzpályázatot hirdettünk. A kétfordulós verseny országos győzteseinek rajzaival készítjük el a Mítoszok és tények a papírról című kiadványt, amelyet aztán a versenyben részt vevő összes iskolába eljuttatunk.

Napló-információ

A verseny célja, hogy tényekkel és hiteles adatokkal bemutassa: a papír használata, a papír alapú kommunikáció nem veszélyezteti az ember környezetét. Nem jár nagyobb környezeti kockázattal, sőt környezetkímélőbb, mint a digitális eszközök használata. Fontos továbbá, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a nyomtatott könyvek olvasására és az olvasás élményének egyediségére. Ugyancsak a kitűzött célok között szerepelt a hazai nyomdák és szűkebb környezetük kapcsolatának erősítése és a nyomdai szereplők társadalmi felelősségvállalásának támogatása.A megyénk 22 általános iskolájából érkezett 273 rajzot nyolc kategóriában díjaztuk. Most bemutatjuk az első helyezett alkotásokat. Az ünnepélyes díjátadó november 13-án, pénteken 14 órakor lesz a veszprémi városházán, ahol a 10 és 14 év közötti nyertes gyerekeket értékes ajándékokkal és különdíjakkal jutalmazzuk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!