Kultúra

2015.11.10. 16:02

Hagyományőrzés negyven éve

Balatonfűzfő - A város sok esélyt ad a művészetnek. Balatonfűzfő Város Vegyeskara megalakulásának negyvenedik évfordulóját ünneplő születésnapi koncertje vidámságot és felejthetetlen perceket szerzett a résztvevőknek.

Civil Tudósítónktól

A meghívott vendégművészek hangjukkal, előadásukkal megdobogtatták az emberek szívét. Az ünnepelteket Marton Béla polgármester köszöntötte szívhez szóló mondataival. Üdvözlő beszédében kitért arra, hogy a zenének milyen nagy közösségformáló ereje és jelentősége van az emberek életében.

Negyven év alatt politikai nézetek, a vezetők, a karnagyok, a kórus neve is változott, de a kórus maradt. A vegyeskar elődjét 1975-ben alapították meg, Nitrokémia Munkás Kórus néven, a gyár akkor vezérigazgatója, Gyuricza László és a szakszervezet támogatásával jött létre. Az énekkar sok dicsőséget hozott Fűzfőnek, már elérte az Arany minősítést is. 2001-ben a Balatonfűzfő Kultúrájáért kitüntető címet is megkapták. Szőkéné Nyizsnyánszky Eleonóra karvezető áldozatos munkája sikerekhez vezetett.

Balatonfűzfő Vegyes Kara Szőkéné Nyizsnyánszky Eleonóra karvezetővel. Már több kitüntetést kaptak
Fotó: Fujszné Kőnig Zsuzsa

A meghívott Balaton Népdalkör és az Almásfüzitői Vegyeskar nívós előadását is meghallgathatták a résztvevők. A kórusok több szólamban elénekelték a Viva Musica című dalt, átütő sikerrel.

Az ünnepség végén Balatonfűzfő Város Vegyeskara a 40. jubileumi kitüntetést vehette át a polgármestertől. Az alapító tagok külön elismerésben részesülhettek. A redezvény nem lett volna teljes szeretetvendégség nélkül, a közönség és az ünnepeltek is részesei lettek a finom tortának és itókának.

Szerző: Hegyi Ilona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!