Kultúra

2015.11.06. 10:16

Selyemszálra festett lélektükör

Veszprém – Mesebeli varázslat fogadja november végéig mindazokat a látogatókat, akik betekintenek a megyei könyvtár galériájában kiállított rendhagyó és különleges kiállításra.

Jákói Bernadett

Csizmadia Klára – patikusból vált selyemfestő, művésznevén Claire – képei, alkotásai első pillantásra is lenyűgözik a térbe érkezőket. Nemcsak oda varázsolt látványával, hanem a képek lelket gyógyító erejével, a belső hangot megszólító csodálatos bölcsességekkel átható üzeneteivel is.  Bátorság, hit és erő, ami sugárzik a képekből. A nem papírra, hanem selyemanyagra festett művészet a lelkiségünkre különösen nagy jelentőségű. A színekkel áthatott geometrikus formák nem csupán víziók, annál sokkal többet jelentenek. Egy lehetőség, hogy önmagunk megismerésével merjünk rálépni saját utunkra, amit a sors, a teremtő nekünk szánt. Ehhez az erőt is megadja, ha jól figyelünk ezekre az üzenetekre, megkapjuk mindazt, amivel meg is ismerhetjük a saját erőforrásunkat. Legfontosabb, hogy találkozzunk belső önmagunkkal, hogy rádöbbenjünk, mi is az életfeladatunk. Ezek az alkotások a lélek tükrét idézik selyemszálra festett kisugárzással – hangzott el a kiállításmegnyitón.

Szabóné Vörös Györgyi köszöntő szavaiban is benne rejlett mindaz az üzenet, ami segíti megismerni a művésznő érzékeny, sajátos alkotói világát, amin keresztül adhatja át valós önmagát a világnak. Ezzel ő nekünk, befogadóknak sokat tud segíteni. Kálazi Ági beszélgetett a művésznő nem mindennapi életútján keresztül mindazokról a belső utakról, melyeket a lélek fejlődése során megtesz, amíg el nem éri a teljességet.

A kiállítás különlegessége, hogy az alkotásokat a helyszínen megérinthetik, személyes kapcsolatba is kerülhetnek velük a látogatók.

A tárlat november 28-áig látogatható..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!