Kultúra

2016.04.11. 14:32

Közel hatvanan versengtek

Márkó – A költészet napja alkalmából Márkó Község Önkormányzatának szervezésében hétfő délután már a nyolcadik alkalommal rendezték meg a veszprémi járás területére kiterjedő vers- és prózamondó versenyt a helyi kulturális központban.

Heffler Péter

A megnyitón Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere és Hartmann Antal, Márkó polgármestere is örömét fejezte ki, hogy igen népes mezőny gyűlt össze, hiszen nyolc iskola hatvan gyermeke vett részt az eseményen.

A négy korcsoportban kiírt versenyen próza kategóriában a kilencven éve született Janikovszky Éva műveiből, versmondó kategóriában pedig Nemes Nagy Ágnes vagy Reményik Sándor költeményeiből lehetett választani. A versengés a presztízsen túl természetesen értékes díjakért ment, hiszen a helyezettek könyvjutalomban részesültek, míg a III–IV. kategória (5–6., 7–8. osztályosok) dobogósai részvételi lehetőséget nyertek a veszprémi Városi Művelődési Központ által kiírt, Regösök húrján című dunántúli regionális vers- és prózamondó versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!