Kultúra

2016.10.05. 17:56

Tették a dolgukat

Tapolca- Az könyvtár legeldugottabb zugaiban kutathatott bárki az Országos Könyvtári Napok keretében rendezett Könyvtár-túrákon.

Kutasi Zsófia

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Veszprémi Csoportja megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Szent László templomban de Jonge Jánosné felelevenítette az elmúlt huszonöt év emlékeit, főbb eseményeit.

 

Kiemelte, 1991-ben alakult a veszprémi csoport, már az első év karácsonyán tudtak csomagot osztani a rászorulók számára. Számos helyről kaptak segítséget, érkeztek felajánlások többek között Németországból. Cél volt, hogy a megyében is alakuljanak csoportok és létrejöjjön egy hálózat. Emellett sok adományt küldtek a határon túlra is. Az ezredfordulótól elsősorban a veszprémi szolgálatra koncentráltak, a helyi segítségnyújtásra került a hangsúly. De segítettek árvízkárosultaknak, osztottak, ruhát, élelmiszert, ahogy az elnök mondta, tették a dolgukat.

 


Az ifjúságra is figyelmet fordítottak, a fiatalabbakat is bevonták gyűjtésekbe, de kirándulást, korrepetálást is tartottak. Főbb feladataik a támogatói szolgálat, a hajléktalan ellátás, a Házgyári út 1-es számú társasházhoz kapcsolódó projekt. De Jonge Jánosné kiemelte, fontos, hogy legyenek fiatalok, akiknek át tudják adni a stafétát. Imádkoznak a szolgálat jövőjéért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!