Kultúra

2017.02.14. 19:55

A lehető legjobb képzés - A gyerekek is örültek

Veszprém - A Házasság hete Valentin-napi megnyitóján érdekes előadásnak lehettek fültanúi a résztvevők.

Piltman-Horváth Barbara

Bálint Bánk pszichológus, családterapeuta mutatta be a frigy pszichológiai oldalát. A kapcsolat hivatalossá tétele előtt, már a jegyesség, udvarlás alatt olyan személyiségfejlődésen mennek keresztül a felek, amely későbbi életükre is kihatással van.

A teljesítménykényszer, a türelem és a várakozás, az udvarlás és a jegyesség intézménye mind hozzájárul ahhoz, hogy a későbbiekben egészséges felnőttként éljünk.

Amíg az apukák és anyukák az előadást hallgatták, addig a csemeték örömmel tevékenykedtek a Csa-ládika játszóházában
Fotó: Penovác Károly

Az előadáson szórakoztató, vicces és tanulságos történeteken keresztül tanulhattak a házaspárok arról, mi minden befolyásolja a kapcsolatuk minőségét.

- A házaspárok nemcsak felemelni tudják egymást, de lehúzni is - mondta Bálint Bánk pszichológus. - Nem csak akkor kapunk visszajelzést, amikor kérünk, de sokszor a legfontosabbak a jó szándékú, nem tudatos megnyilvánulások. Fontos a támasznyújtás is mind a pszichés, mind a testi megbetegedések során, kutatások bizonyították, hogy gyorsabban gyógyul az, akit szerető hitves vár otthon, mint akit a négy fal.

Bálint Bánk pszichológus tartott előadást a kapcsolatokról
Fotó: Penovác Károly

A házasság hetének nyitónapján nemcsak a szülők, a gyerekek is jól szórakoztak. Amíg az apukák és anyukák a Házasság mint terápia című előadást hallgatták, addig a csemeték örömmel tevékenykedtek a Csa-ládika játszóházában. A programsorozatot a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény hívta életre. Célja, hogy a családokkal, gyermekekkel közvetlenül foglalkozzanak, hogy a szülő, nagyszülő, gyermek közös játéktevékenységén keresztül segítse a családi nevelést.

A szolgáltatás fontos feladata, hogy hozzásegítse a veszprémi családokat a gyermekkor különböző időszakaiban a fejlődési sajátosságok megértéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!