Kultúra

2017.02.07. 20:01

Látványos koreográfiák

Balatonfüred - Nemzetközi versenyekre és a várpalotai táncmajálisra készül a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió, mely a Balatonfüredi Sport és Szabadidő Központban tartotta 27. félévzáró bemutatóját.

Balla Emőke

A Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió 1990 óta tanfolyam jelleggel működik a Cholnoky Jenő Általános Iskolában. Az 5-18 éves korú növendékek a modern tánctechnikákat (graham, limón, kontakt, dzsessz) és a mozdulatművészetet sajátítják el a táncórákon. A stúdió célja a mozgás, szépség, harmónia megteremtése a gyermekek fizikai és pszichikai fejlődésében. A stúdióban az elmúlt években több ezer gyermek fordult meg, többeknek itt indult táncoskarrierjük.

A Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió félévzáró bemutatóján ötven produkciót láthatott a közönség Fotó: Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió

A mozgásművészeti stúdió minden évben megrendezi félévzáró és év végi bemutatóját. A nagy érdeklődésre való tekintettel, ahogyan korábban, idén is két előadást szerveztek. Az első előadáson a tanfolyami csoportokat, a második előadáson a versenyzőket láthatta a közönség, tájékoztatott Kiszelyné Czibik Tünde művészeti vezető. Az ifjú táncosok ötven produkciót, premier koreográfiákat adtak elő, a tizennyolc új színpadi megjelenésen számos tehetség mutatta meg magas színvonalon a tudását.

A tavaszi versenyszezonra még nem készült el minden koreográfia, így több meglepetéstánc vár még a lelkes és rajongó közönségre. A versenyidényben számos nemzetközi megmérettetés vár a táncosokra Szerbiában, Ausztriában és Németországban. A hazai események közül kiemelkedő jelentőségűnek ígérkezik a stúdió szervezésében megrendezendő Táncmajális Várpalotán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!