Kultúra

2017.05.19. 11:01

Megnyílt az Alkotó Kisközösségek Kiállítása

Pápa - Megnyílt az Alkotó Kisközösségek Kiállítása, melyet június 11. a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházépületének emeleti előterében tekinthetnek meg a látogatók.

Polgár Bettina

A kiállítás megnyitóján Kocsis Gyula, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ közösségfejlesztési csoportvezetője köszöntötte a jelenlévőket, akik néma főhajtással emlékeztek a közelmúltban elhunyt Huszár János helytörténészre, a Honismereti Kör egykori vezetőjére.

Az eseményen mondott köszöntőjében Kocsis Gyula szólt a közösségek erejéről, és Kacziány Ödön festő szavait idézve hangsúlyozta: alkotó művész, akinek van saját eszménye, gondolata, ötlete, érzése, melyet az ő egyéni, saját művészi nyelvén, színekben, formákban megvalósít.

Az Alkotó Kisközösségek Kiállításán képviseltette magát a Bakancsos Természetjárók Köre, az Éremgyűjtők Köre, a Felnőtt Bélyeggyűjtő Szakkör, a Tűsarok Foltvarró Klub, a Sámán Makett Klub, a Várostörténeti Honismereti Kör, az Ifjúsági Képzőművész Kör, valamint a 12-es Színkör. A nyolc kiállító közösség mintegy 150 fő munkája nyomán rendkívül sokszínű anyaggal gazdagította a tárlatot.

Kocsis Gyula rámutatott, ebben az évben ünnepli megalakulások hatvanadik évfordulóját a Textiles Természetjárók Köre, a Bakancsos Természetjárók Körének jogelődje, melyről a kiállításon is megemlékeztek. Mint mondta, a Felnőtt Bélyeggyűjtő Szakkör ugyancsak jeles, 65 esztendős évfordulóhoz ért, és a tárlaton az ötvenéves Pápai Lovas Clubot állították a látogatók elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!