Kultúra

2017.07.11. 20:25

Világhírű művészek lépnek fel a ma kezdődő VeszprémFesten

Richard Bona koncertjével szerda este megkezdődik a 14. VeszprémFest.

Marton Attila

A zenei fesztivál három koncertjére még korlátozott számban kaphatók jegyek. Az idén négynapos rendezvény szerdai és csütörtöki koncertjének új helyszín, a História kert ad otthont az érseki pa-lota felújítása miatt, a pénte-ki és szombati nagyszínpadi produkciók helyszíne a Veszprém Aréna lesz.

A VeszprémFest prémium zenei fesztivált - amelynek kísérőrendezvénye, a Rozé-, rizling-, jazznapok múlt pénteken elkezdődött - a különböző formációkban harmadszor fellépő Richard Bona és a Mandekan Cubano koncertje nyitja meg. Másnap a hazánkban először fellépő Heather Small angol popénekesnő, az M People hangja koncertezik zenekarával.

Mészáros Zoltán fesztivál-igazgató elmondta, a szerdai és csütörtöki, a História kertbe tervezett koncertek helyszínéről a koncert napján 
délben döntenek az időjárás függvényében. Amennyiben az esőhelyszínen, a Veszprém Arénában rendezik meg a koncertet, arról a fesztivál honlapján és közösségi oldalán azonnal tájékoztatják a közvéleményt, tette hozzá.

A fesztivál idei vendégei közül a legnagyobb sztár kétségtelenül Tom Jones lesz, a walesi énekes pénteken lép fel a Veszprém Arénában. A nagyszínpad produkciói közül a legnagyobb érdeklődés a walesi sztár koncertjét kísérte, a jegyek már hetekkel ez-előtt elfogytak. Szintén az Arénában lép fel a szombati zárónapon Prince egykori zenekara, a The New Power Generation (The NPG). A koncert abból a szempontból újdonság, hogy a fesztivál közel másfél évtizede íródó törté-netében még nem lépett fel tribute-zenekar.

A nagyszínpadi produkciók előtt este nyolc órakor kezdenek az előzenekarok, majd 21 órától lépnek színpadra a világsztárok. A szerdai, csütörtöki és szombati produkciókra a koncert napján is kaphatók jegyek a fesztivál veszprémi jegyirodájában, az interneten és a helyszínen is.

Változik a koncert helyszíne!

Richard Bona & Mandekan Cubano 07.12-ei koncertje a várható viharos időjárás miatt a Veszprém Arénába költözik, adták hírül a fesztivál szervezői a program honlapján

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!